‘Weer & Wind’ is uit!

Eindelijk is het zover en mag ik mijn nieuwe nummer ‘Weer & Wind’ met jullie delen! Samen met Huub Holtman heb ik niet alleen een nieuw nummer gemaakt maar een geheel nieuw muziekgenre gecreëerd: dialectric.

Ik leerde Huub Holtman kennen tijdens het ‘Kersmis in Venlo’ project. Tijdens dit project werd ik geprikkeld om me weer aan het schrijven van dialectmuziek te wagen. Ik zeg weer want het allereerste nummer dat ik ooit schreef was ‘Stedje van de leefde’, een vastelaovesnummer dat ik in 2003 met met Cielke Sijben zong. Het is mooi dat ik uit die traditie van dialectmuziek nu, samen met Huub, een hele nieuwe weg in kan slaan. Zonder zijn hulp, passie en expertise was dat niet gelukt!

‘Weer & Wind’ is de eerste release van de later dit jaar te verschijnen EP.

Holtman produceerde samen met Niels Koster van Oakland Studio de muziek van ‘Weer & Wind’ en verzorgde de volledige productie van de videoclip.

Ook kun je ‘Weer & Wind’ beluisteren via Spotify.

Album release ‘On my way’ is een feit!! Wiehoe!!

Yes, het is zover!
Het proces is klaar en het product is daar. Best wel een beetje trots, tevreden en ook spannend.
Vrijdag 22 februari presenteer ik het album in de Jacobskapel te Venlo. De deuren zijn open vanaf 20.30 en we starten om 21.00 uur. Klik hier voor meer info over de presentatie.
Niet onbelangrijk! Bij de presentatie is ook een foto expositie te zien, waarbij kunstfotografe Renée Verberne foto’s van mij in de natuur maakte. Deze foto’s zijn te zien en tevens te koop.

Het album ‘On my way’ is via deze website te koop, via Sounds en ook te beluisteren via Spotify en Itunes.

 

Halve finale Art Rocks competitie 2018

https://artrocks.nl/competitie/inzendingen/take-all-you-got-jelske
Op 27 oktober deed ik mee met de workshop songwriting die in samenwerking met Popsport en Art Rocks werd georganiseerd. De workshopdag gaf je inzichten en vernieuwende invalshoeken die je hielpen om een nummer te schrijven bij een kunstwerk.
Ik koos voor het werk van Jan Schoonhoven ‘Reliëf R 70-54’. Het was een intense ervaring om te beleven hoe ik een verbinding voelde toen ik het werk in het echt zag. Ineens kwamen de woorden, waar ik nog naar zocht, in het nummer naar boven. Hoe mooi is het dan dat je werk wordt gewaardeerd en je ook nog geselecteerd bent voor de halve finale :). Het resultaat van de song? Klik hier om het te beluisteren en als je wil, op me te stemmen om me te helpen om de finale te behalen. Of… kom live luisteren op 2 december in Museum Prinsenhof te Delft. Hier zal ik live het nummer ‘Take all you got’ bij het kunstwerk van Schoonhoven spelen.

Opnemen 2e plaat

Een droom om de zeven nummers die ik tijdens het reizen heb geschreven, op te nemen wordt werkelijkheid. Superspannend om hiermee naar buiten te treden, maar tegelijkertijd ook heel veel zin in om dit neer te gaan zetten. Op de plaat zul je alleen mijn stem en mijn gitaar horen, waarbij de nadruk ligt op het verhaal en de puurheid en kwetsbaarheid hiervan. Wanneer de plaat uitkomt dat weet ik nog niet precies, maar heel lang zal het niet meer duren 🙂

Ik blijf nog wat langer ‘Down Under’

Lovely people,

Ik heb besloten om nog wat langer te reizen dan gepland :). Love de mentaliteit hier en mijn eigen werk word hier heel goed ontvangen :). Wil je up to date blijven van wat ik doe, waar ik optreed, wat ik meemaak en wat ik schrijf? Volg me dan via Instagram of Facebook @jelskemusic. De linkjes vind je op de pagina ‘contact’.

groetjes,
Jelske

Ik ga reizen :)

Lieve allemaal,

Van 1 september t/m 1 maart ga ik voor een half jaar reizen door Australië, Nieuw Zeeland en Thailand om mijn Engels op te krikken, inspiratie op te doen voor nieuwe muziek, en op te treden. Ik zal via mijn Facebookpagina en Instagramaccount: @jelskemusic

en @jelskemusic  jullie up to date houden over alle (muziek)ontwikkelingen. Via de agenda van deze website zal ik de agenda up to date houden. Voor ik vertrek staan de volgende optredens nog op de planning:
– 13 augustus, Restaurant Gestrand, Bloemendaal aan zee.
– 18 augustus, ’t Oude Pothuys, Utrecht.
– 27 augustus, Zomerparkfeest, 14.00 – 14.45 uur met eigen werk, 16.15 – 17.00 uur met covers @Motown Backyard.

Optreden @Storytellers in Grenswerk

Donderdag 24 maart (21.00 uur) ben ik door Christopher Green uitgenodigd om mijn verhaal te vertellen als singer-songwriter. Deze avond staan vooral mijn nieuwe songs centraal, maar ook liedjes van mijn debuutalbum ‘Breeze’ zullen voorbij komen. Laat je meenemen door mijn verhaal en kom luisteren! Meer info vind je op de website van Grenswerkof op de facebookpagina van Storytellers.

Optreden @café POPEI in Eindhoven

Aanstaande zondag speel ik in het Café van POPEI in Eindhoven. Tijdens deze middag speel ik voornamelijk eigen werk en zal ik ook veel nieuwe liedjes laten horen. Baer Traa zal me tijdens deze middag muzikaal ondersteunen om de liedjes nog beter tot zijn recht te laten komen. Oh ja, heb je kids? Neem ze dan vooral mee, want voor hen is er speciaal een workshop zang die ze kunnen volgen! Meer info vind je hier