Over mij

Jelske is een singer-songwriter die creëert vanuit melodieën en teksten die intuïtief ontstaan. Altijd zijn het songs die dicht bij haar staan en altijd is het doel mensen raken, in beweging zetten en soms ook confronteren. Ze kijkt, denkt en schrijft daarbij graag buiten de gebruikelijke kaders. Ze geeft je met haar muziek een kijkje in haar binnenwereld op een pure, authentieke manier.
Jelske schrijft al muziek sinds ze kan praten en het heeft altijd een belangrijke plek gehad in haar leven. Best bijzonder eigenlijk wanneer je weet dat ze niet is opgegroeid in een muzikaal gezin.
Het eerste album van Jelske ‘Breeze’ bracht ze in 2011 uit. Ruim vier jaar nadat ze het conservatorium afrondde te Maastricht. Met dit album speelde Jelske in verscheidene voorprogramma’s (Jan Akkerman, Janne Schra) en was ze tweemaal te gast bij radio 3FM.
In 2019 bracht Jelske het album ‘On My Way’ uit, waarbij ze de songs die ze tijdens haar reis door Australië, Nieuw-Zeeland en Canada vastlegde in één take met enkel gitaar en zang.
De droom om elektronische muziek te combineren met haar moedertaal het Limburgs dialect Venloos (Dialectric) kwam uit toen ze de samenwerking aanging met Huub Holtman. In 2022 was het album Weer & Wind een feit. In diezelfde periode startte de samenwerking met Philippe Holla onder de naam Dreamer. Dromerige, meditatieve Engelstalige indie/folk songs met herkenbare gitaartokkels en melodieën. In 2021 bracht Dreamer haar eerste EP uit en met het nummer To You Sincere belandden ze in de grote Spotify playlist ‘Rustig opstaan’. Op dit moment is Jelske het meest actief met Dreamer. Daarnaast hoopt ze in de toekomst nog een muziektheatervoorstelling te realiseren. Eén voor volwassenen en één voor kinderen.

Volg Jelske op Instagram @jelskemusic